esgii

esgii

Informations

TAX ID: NL149325666B01
Area: Retail, Textiles
Brief description: Vilten sloffen voor dames, heren en kinderen! Handgemaakt in Mongolië.
Interests: Vilt, kunst, textiel, ondernemen, ontwerpen, natuur, roeien, retail, schoenen
Skills: Ondernemen, organiseren, leiding geven, sales
Founding Date: 2010-01-01
Company Dimension: 1
Type: Self Owned
 

Contacts

Address: Herengracht 15 2312la Leiden
Postal Code: NL-2312 LA Leiden
Location: Leiden
State: Zuid-Holland
Country:  Netherlands

About us

Alle Mongoolse sloffen die esgii verkoopt zijn gevilt van 100 procent natuurlijke schapenwol. “esgii is het Mongoolse woord voor vilt, dat wordt gemaakt van schapenwol. En dat is er in overvloed, want nergens ter wereld leven meer schapen dan daar. Zo worden de Gers, de traditionele ronde tenten, al eeuwenlang geïsoleerd met vilt”. 

De collectie van esgii bestaat uit hippe en comfortabele Fair trade sloffen en pantoffels van vilt in een groot aantal modellen en kleuren. Alle dames- en herensloffen sloffen worden in Mongolië gemaakt. 
esgii werkt samen met 4 verschillende makers in Mongolië en met hun samen komen we tot nieuwe producten. 
Koude voeten en wintertenen zijn verleden tijd! Daarnaast zijn de sloffen het gehele jaar te dragen, ook in de zomer want ze ventileren! De collectie biedt hoog kwalitatieve producten die modern ogen en waarborgen tegelijkertijd de tijdloze kwaliteit van traditionele Mongoolse vilt- en borduurtechnieken. De dames als herensloffen, van instap sloffen tot hoge vilten sloffen zijn er in de maten 36 t/m maat 49!  De wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten en de sloffen zijn behaaglijk warm. De uitstekende pasvorm maakt dat de sloffen erg comfortabel zijn, eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! 
 
esgii importeert de viltproducten uit Mongolië op basis van fair trade, eerlijke handel dus. De Mongoolse, voornamelijk vrouwelijke producenten verdienen door het maken van viltproducten genoeg geld om hun gezin te kunnen onderhouden. Meer dan een derde van de bevolking in Mongolië leeft ver onder de armoedegrens en heeft een gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. Daarom vindt esgii het belangrijk om de Mongoolse producenten een eerlijke prijs te bieden en hen te stimuleren in het ondernemerschap.

esgii investeert in een transparante samenwerking en komt samen met de producenten tot nieuwe producten.

 See more
Empresas semelhantes